Această aplicație a fost creată din dorința de a facilita analiza geospațială a datelor reprezentative pentru înțelegerea nivelului ridicat al riscului seismic din București (și a componentelor acestuia: hazardul, expunerea și vulnerabilitatea seismică) – într-un loc comun. Ea încorporează și date recent public în articolul publicat în cadrul Pre-Quake – Toma-Danila et al. (2022).
Aplicația este disponibilă AICI.
Ea permite vizualizarea, interogarea și filtrarea unor seturi de date ce fac referire la:
- clădiri încadrate pe clase de risc seismic și categorii de urgență (ca punct și poligon); sursa datelor: digitalizarea Re:Rise și geo-spatial.org prezentată pe dupacutremur.ro, în baza listei AMCCRS din 2021.08.02
- clădiri afectate de cutremurele din 4 Martie 1977, 10 Noiembrie 1940 și mai vechi; sursa datelor: turul ghidat „Bucureștii și cutremurele”
- rezultate ale analizei de hazard și risc seismic (pentru probabilitatea 1:1000 de ani), efectuate în cadrul Proiectului Ro-Risk (2017) de către INCDFP, URBAN-INCERC și UTCB (mai puțin estimarea efectelor economice)
- spitale și detașamente de pompieri din București și Ilfov; sursa datelor: Toma-Danila et al. (2022)
- zone potențial inaccesibile și străzi blocate parțial sau total în urma unui cutremur; sursa datelor: Toma-Danila et al. (2022)
- rezultate ale analizei timpului minim (în minute) până la cel mai apropiat spital și detașament de pompieri; sursa datelor: Toma-Danila et al. (2022)
- rute către cele mai importante spitale în caz de urgență și minute până la acestea, pentru 4 puncte de analiză reprezentative; sursa datelor: Toma-Danila et al. (2022)
- hărți de zonare seismică în vigoare din P100-1/2013, digitizate de către Centrul de Cercetare pentru Evaluarea Riscului Seismic din UTCB.
O parte din date pot fi vizualizate și în 3D.